Byt dina golfklor för bättre golf


Att sätta nya grepp på dina golfklubbar kan vara en billig och effektiv lösning som snabbt ger dig mer konsistens i ditt spel.

De flesta amatörgolfspelare ändrar aldrig klubbens grepp. De spelar i flera år med en uppsättning klubbar utan att någonsin byta klor!

De gör detta så att deras klubbar känner sig exakt samma. Chansen är att de inte behöver dem att hålla fast så ofta, men i dagens tävling står det så mycket pengar på spel att de inte vill lämna något åt ​​slumpen.

Hur ofta ska du hålla tillbaka dina klubbar?

En bra allmän regel är:

Naturligtvis, om du tränar mycket under pausen, bör du överväga att byta klor ännu oftare. Du kan enkelt slå 30 skott med din förare i en intervallsession. I en golfrunda kan du inte använda din förare mer än tio gånger. Således skulle en intervallsession per vecka som når 30 enheter motsvara 3 omgångar per vecka, vilket innebär att du tar tag om tre gånger om året.

Du kommer också att upptäcka att du har vissa klubbar som används mycket oftare än andra, speciellt om du bara spelar din bana hemifrån för det mesta. Det beror på att du spelar banan på ett visst sätt – samma klubbar för samma skott, mestadels styrs av banans längd. Sedan, efter några månader, blir vidhäftningar i vissa klubbar mer slitna än andra.

Vad händer när ett grepp används?

Handtag är i grunden bara bitar av gummi så att vi kan hålla golfklubben säkert. Vidhäftningarna har flera typer av strukturerad yta för att ge mer säkerhet och en känsla av vidhäftning. Eftersom ett lim används på och på ytan börjar gummit använda. De naturliga oljorna i våra händer börjar också påverka klorna. Du kommer att märka detta eftersom det börjar se glänsande ut.

Glänsande grepp är ett problem. Du måste hålla köen snävare när greppet är blankt så att det inte glider och vänder i dina händer medan du svänger. Du kanske inte ens är medveten om att du gör det här! Problemet med att hålla klubben är att det påverkar ditt sätt att slå bollen negativt. Dina händer är helt enkelt inte avslappnade och därför, eftersom musklerna i dina händer och underarmar är spända, kommer de att sakta ner. På golfsvinget är avslappnade händer snabba händer. Du behöver snabba händer för att få ett bra avstånd.

Det är värt att kontrollera dina golfklubbar minst en gång i månaden. Jämför vidhäftningar över hela uppsättningen. Överväg att förnya dem om någon börjar använda dem.

Nya grepp är bra. De kan nästan kännas “klibbiga” jämfört med gamla, slitna klor. Detta kan ge dig en verklig känsla av självförtroende.

Tillit bygger framgång.