Börja spela golf

Golf är inte direkt den vanligaste sporten bland ungdomar. Den som inte är insatt i golf tror kanske att det är en dyr eller tråkig sport, som bara går ut på att slå en boll runt på en bana.

Att slå bollen är visserligen precis vad det handlar om, men golf är så mycket mer än så. Om man ska lyckas måste man kunna reglerna, och man måste träna mycket för att få en bra teknik och kunna ta sig runt på banan på minsta möjliga slag. Golf behöver inte heller vara särskilt dyrt. Idag finns golfutrustning i olika prisklasser, allt från nybörjare till proffs.

För att få spela på golfbanor, både i Sverige och internationellt, måste man först ta grönt kort. Det är en kurs med både teori och praktik, där man lär sig regler, tekniker och etik på banan. Dessutom måste man genomföra en golfrunda med godkänt resultat, samt klara ett teoriprov. Grönt kort är nödvändigt för den som vill satsa på golf, men vill man bara spela som hobby då och då kan man spela på pay-and-playbanor som godkänner spel utan grönt kort. All golfklubbar erbjuder kurser för grönt kort.

När man ska börja spela golf behöver man naturligtvis utrustning. Golfklubborna är förstås det viktigaste. De ska vara godkända enligt en internationell standard, och som mest får man ha 14 stycken. Spelar man på hobbynivå kan det räcka med 6-7 klubbor. Klubborna förvaras i en golfbag. Golfollar finns med olika egenskaper, men för en nybörjare kan det vara klokt att satsa på billigare bollar, eftersom man ofta lyckas slå bort dem.