Har dina golfklubbor försämrat din potential?


De flesta spelare, antingen nybörjare eller proffs, kämpar när de försöker bestämma vilken golfklubb som ska köpas. Köpprocessen är lättare när konsumenten har en bra … typ av golfklubbar

De flesta spelare, både nybörjare och proffs, kämpar när de försöker bestämma vilken golfklubb som ska köpas. Köpprocessen blir lättare när konsumenten har en god förståelse för vilka typer av golfklubbar som finns och deras specifika användning. Din spelkraft (och därför din beständighet) förbättras avsevärt genom att välja rätt golfklubbar.

För den nybörjade golfaren består den grundläggande uppsättningen golfklubbar av ryttare, kilar, putters och strykjärn. Att använda rätt typ av golfklubb hjälper nybörjaren att lära sig snabbt och uppnå resultat. Varje typ av klubbar är utformade för att hjälpa till med svänghastighet och rätta till brister för att förbättra ditt spel – och din poäng.

Förutom klubbar finns också ett stort utbud av tillbehör, varav många är nödvändigheter och andra som är “bara för utseende”. Ett absolut måste är en golfpåse som hjälper dig eller din caddy att flytta från grönt till grönt och naturligtvis golfbollar. Ett annat måste är ett par golfskor för att stabilisera din kropp så att du kan uppnå den perfekta svängningen. Andra tillbehör inkluderar golfhandskar, golfkeps, kläder och skydd för dina golfklubbor för att skydda dem från väder och vind eller när de lagras.

Det finns många variationer i typer och stilar av golfklubbar och deras användning.

Om du till exempel försöker göra ett kortare skott kan strykjärn vara din bästa insats. Strykjärn finns vanligtvis i set som innehåller flera olika storlekar. Du måste också ta hänsyn till stil, storlek och typ av material som används för att göra golfklubben. Ett av de billigaste materialen är stål. Stålskaftklubbor väger mer, men kan vara tåligare än andra typer. Stålaxeln kan också ge dig mer kontroll över dessa snabba svängningar. Om du väljer en grafitaxel blir den lättare än stål, men det blir dyrare. Denna typ av klubbar används för långdistansskott eller för långsammare svängare.
De flesta golfklubbar finns med grafit- och stålaxlar.

Flexibiliteten hos en axel kallas flex eller kurva.

Ju mindre du böjer dig på en axel, desto mer kontroll kommer den kraftfulla svängaren att ha. Å andra sidan använder nybörjare och de med mindre kraftfulla svängningar i allmänhet en axel med större flexibilitet. Den genomsnittliga svänghastigheten är 65 miles per timme för nybörjare till över 160 km / h för kraftfulla svängare.

Målet när du köper golfklubbar ska vara att äga de bästa golfklubbarna du har råd med, oavsett om det är namnmärken, begagnade eller en reproduktion av ett av namnemärkena. Kostnaden för golfklubben beror på typen och var den köps från. Butiker och kataloger har försäsong, efter säsong och regelbunden försäljning, men eftersom någon någonstans har det perfekta klimatet för att spela golf när som helst på året kan det vara svårt att hitta ett riktigt fynd. Internethandel erbjuder utmärkta priser under hela året, och i många fall är frakt gratis. Kopior av golfklubbar är mycket bra fynd om du jämför deras funktioner med originalen. Många, många typer av varor dupliceras eller klonas, så se till att uppsättningen klubbar du köper inte har kopierats olagligt.

För det mesta är det den perfekta tiden för de flesta golfare och “blivande” golfare att spela, så dra nytta av det stora utbudet av klubbar och fynd som finns, och vänta inte en dag till att börja köpa dina golfklubbar.