När är det okej att lämna en golfplan?

Att avsluta det du påbörjat är en sann regel även inom golf. Att lämna banan eller avsluta en runda i förtid är aldrig snyggt, men det finns vissa undantag där omständigheterna faktiskt tillåter dig att göra just detta. Vi ska här lista fem gånger då det är okej att överge en påbörjad runda golf.

Extrema väderförhållanden

Detta säger sig självt, vädret kan vara riktigt förädiskt ibland och både när temperaturen når rekordhöga grader och när det blir riktig riktigt kallt, är det inte läge att spela golf. Golf är ett spel som kräver precision och du spelar med en boll som krävr särskilda väderförhållanden. Det är till exempel inte optimalt att spela i snö, kraftig vind eller ösregn, heller. Väder är där med en legitim orsak att ställa in en planerad match.

Dåliga motståndare

Golf är en sport som bygger på skicklig spel och om den du spelar mot är rent av kass, kan det ta bort lite av spänningen i en spelrunda. Visst är det kul att vinna men om det är för att du varje gång fullkomligt slaktar motståndet blir det efter ett tag tråkigt. Du vill ju bli utmanad och möta en motståndare som kan spela på din nivå.

Detta inkluderar även motståndare som stör ditt spel, kanske ger de dig oombedda råd när du inte behöver dem, blir överdrivet arga när det inte går som de vill i spelet, är riktigt dåliga förlorare, kan inte spela utan alkohol, måste dokumentera hela golfrundan eller hittar på egna regler under spelets gång. Saker som suger musten ur dig och glädjen för spelet helt enkelt.

En skada sker

Det kan hända att du inte är tillräckligt uppvärmd eller helt enkelt är lite oförsiktig en dag och som resultat av detta drar på dig en skada under en pågående match. Du kan även känna att en förkylning eller liknande är på väg att bryta ut på och helt enkelt inte kan fokusera på spelet på samma sätt. Att fortsätta spela när du inte är 100 % är aldrig en bra ide och det kan påverka dig mer än du tror. Det är därmed bäst att kliva av planen och se till att återhämta dig i lugn och ro.

Du får slut på goldbollar

Denna punkt är återigen självförklararande, utan golfbollar kan du knappast fortsätta med spelet. Det händer alla nån gång och om du inte har en polare i närheten som du kan låna bollar från, får du helt enkelt se dig besegrad och återvända med fler bollar en annan dag.

En akut situation uppstår

Precis som med vädret är det svårt att förutse om något akut kommer uppstå, det kan till exempel handla om en olycka inom familjen eller en mindre hemsk upplevelse som plötsligt måste ha din uppmärksamhet. Kanske måste du hämta barnen på dagis eller så har din hund råkat komma ut och rymt iväg. I sådanan situationer måste du sätta familjen i första rummet och lämna golfspelandet till en annan dag.