Din golfsving är tillräckligt bra

Om du tittar på Golf Channel eller läser någon av golftidskrifterna och böckerna blir det väldigt svårt för dig att missa det grundläggande temat att “Det finns en perfekt gunga och du kommer att få ut det mesta av ditt spel och försöker få det “. Även när du tittar på en turnering på TV ser du kommentatorer som deltar i denna konspiration genom att visa professionellens ram-för-bild-analys och kritisera hans varje drag. Nu kanske vi kan ge killarna på TV en paus eftersom de bara försöker ha något underhållningsvärde och låt oss inse det, de flesta av oss är intresserade av balansräkningsuppgifterna eftersom vi har hjärntvättat i flera år om detta ämne.

Under många år var jag också en “zombiesving”, i min strävan att förbättra mitt golfspel.

Jag deltog även med en grupp golfare som alla fick våra gungor filmade och sedan kritiserade vi varandra i klassrummet. Feedbacken jag fick från oss alla när jag tittade på min gunga gick från “väldigt smidig” till “långt borta”. Alla hade en annan åsikt än många av de gungor vi såg och åtminstone för mig, det förvirrade mig bara mer.

I min ungdom hade jag en typisk amatörsving som uppenbarligen kom från mina år med att spela baseball och softball. Jag gillade att spela golf på den tiden, men jag kände alltid att något saknades. Så när jag äntligen kunde betala bestämde jag mig för att ta en uppsättning lektioner från en professionell. Självklart sa jag till honom att jag ville bli av med min skivbalans och han frågade mig tillbaka “är du säker. Jag trodde att det bara skulle vara en tidsfråga innan jag” ringde “för att få det rakt., 5 år senare och jag var fortfarande “ringer” och saknade nummer (ob, fängelse, vatten, ingen poängförbättring, etc.).

När jag ser tillbaka tror jag ärligt talat nu att om jag hade tagit min gamla balans från vänster till höger och bara använt resten av det jag lärde mig av professionellen, skulle jag ha förbättrats avsevärt. Varför? Eftersom jag var en typisk golfare och inte en handikappad 15-åring som försökte bli en enda siffra. Studier har visat att den överväldigande majoriteten av amatörgolfspelare skjuter på 90-talet eller mer för män och över 100 för kvinnor. Detta skulle främst handla om kortlek och mental lek.

Detta är helt sant för den genomsnittliga golfaren, men det kan också vara sant för alla spelare.

Det finns en hel del bevis på professionella turer för att penningtillverkare är bäst att hugga och placera. Golfforskningsguruen Dave Pelz själv följde faktiskt turneringsspelare i flera år genom att ta detaljerad statistik och han bevisade det (se hans bok, My Short Game Bible). Dessutom finns det många proffs att lista som erkänner att deras balans inte är “tekniskt korrekt”, eller kanske inte särskilt bra … MEN DE VINNAR TURNERINGAR! Titta på Jim Furyk, vinnare av US Open 2003. Han har verkligen en stor slinga på baksvingen. Lee Trevino sa alltid till folk att de inte borde kopiera sin balansräkning. Till och med Jack Nicklaus säger i sina böcker att han inte var en bra bollanfallare. Bruce Lietzke vann turneringar på PGA och Seniorturneringar genom att kasta sitt foto från vänster till höger under hela sin karriär – och han säger att han sällan tränar! Dessutom är åkningarna fyllda med tidigare mästare som helt tappade sitt spel efter att ha försökt ändra det till det bättre. Och nu ber de sin idrottspsykolog att hjälpa dem att “hitta” sin gamla balansräkning.

. Så det kan vara vårt fel i det mesta av skapandet av den nuvarande situationen där de genomsnittliga amatörpoängen inte har tappat ett slag de senaste 50 åren, trots framsteg inom utrustningsteknik. Skada mig inte nu, om du är en riktig nybörjare bör du verkligen börja med grunderna i golfsving. Men om du slår hårt för det mesta och slår farled halvvägs, är du redo att gå på en riktig poängsökning, eftersom mer svängråd inte är det snabbaste sättet för dig att sänka din poäng.