Golf i Skottland – Regional golfbaneguide och var man kan spela golf i Skottland

Golf i Skottland

För över 550 år sedan föddes golf i Skottland. Det var inte den snabbast växande sporten på något sätt som 1850, det fanns mindre än 20 golfbanor i Skottland.

Men i början av 1900 -talet fanns det 275 och idag finns det mer än 550 golfbanor i hela Skottland. Siffror antyder att 1 av 10 spelar golf och när du är ute och reser är Skottland helt enkelt full av golfbanor vid varje sväng och du kan alltid se någon dra eller skjuta sin golfvagn ner på trottoaren.

Skottland är golfhemmet och som du förväntar dig är de skotska golfbanorna oöverträffade.

Golf spelades ursprungligen vid havet och de första länkarna golfbanor föddes. Idag ökar Skottland många av världens största inklusive den heliga gräsmattan St Andrews Old Course till den sista stora ankomsten på Open Tour, Turnberry som idag ofta hyllas som de bästa golfbanorna i Skottland.

Sydvästra Skottland Golf

Argyll, The Isles, Ayrshire, Dumfries & Galloway

Varje region i Skottland är bokstavligen fylld med en livstid av kvalitetsgolfbanor, länkar, parkområden och hedar inkluderade. Men sydväst om Skottland sträcker sig från Gretna i söder till Oban i norr och erbjuder över 100 golfbanor kombinerat med fantastiska landskap och turistattraktioner i varje steg.

Oavsett var du börjar ditt besök rekommenderar vi att du tar en tur till Isle of Arran där du hittar 7 kurser att välja mellan. Vår personliga favorit skulle vara Shiskine, med Brodick och Lamlash nära bakom. En ny kurs är Machrihanish Dunes som får stor hyllning som en av de nyaste länkkurserna i Skottland. Den ligger på Mull of Kintye.

Ayeshire är ett paradis för golfare med öppna mästerskapsbanor för att testa alla golfare – Royal Troon och Alisa (Turnberry) kommer att tänka på att testa alla golfare till det yttersta. Låt oss inte glömma Dundonald, systerkursen till Loch Lomond. Dundonald designades av Kyle Phillips som fick hyllning över hela världen med Kingsbarns.

Det är en magiskt region med en fantastisk kust, bra boende och gästfrihet och en livstid med golf.

South East Courses, Skottland

Edinburgh, East Lothian, West Lothian, Boarders

Varje besök i Skottland bör kombineras med ett besök i huvudstaden Edinburgh. Det som gör Edinburgh till skillnad från någon annan huvudstad i världen är att det är omgivet av det största utbudet av de bästa golfbanorna – allt inom 30 minuters bilresa.

Boarders erbjuder Dave Thomas designade Roxburghe och i närheten av Peebles ligger Cardrona vid floden Tweed med en fantastisk bakgrund. Om du är i regionen kan du lägga till Peebles, Minto, Innerleithen och The Hirsel as must -spel eftersom alla erbjuder utmanande golf.

Öst om Edinburgh ligger East Lothian – och jag tror att du kommer att ha svårt att hitta någon kuststräcka så full av några av de bästa länkbanorna som ska spelas. Muirfield är en av Tourens favorit skotska arenor, men i kombination med de 3 banorna på Gullane (särskilt nr 1) Cragielaw, Dunbar och min personliga favorit North Berwick är det en exceptionell region mindre än 30 minuter utanför Edinburgh.

Inom Edinburgh har du några kurser som Braids No.1, Duddingston, Bruntsfield Links och Royal Bursges. Strax utanför och mot väster har du Marriott Dalmahoy en resort av högsta kvalitet med West Course som en av de bästa golfbanorna i Skottland.

Edinburgh är en mycket livlig och vacker stad som ger en perfekt back drop för en golfsemester av hög kvalitet eller en bas för att utforska resten av Skottland.

Centrala golfbanor, Skottland

Central

Den centrala regionen i Skottland är det mest befolkade området i Skottland och det är hem för några av de finaste inlandsbanorna. Många av kurserna kan nås från Glasgow med tidigare Europas kulturstad. Det är Skottlands kreativa centrum och med det kommer restauranger, museer, barer och kaféer samt ett positivt nattliv.

Haggs Castle är en av Glasgows bästa golfbanor med många professionella turneringar. Det anses fortfarande vara en av de bästa inre golfbanorna i landet. Cawder bör också besökas.

Lite längre bort ligger Carluke – som kombinerar vacker utsikt över Clude -dalen med en kvalitetsparkpark. Renfrew Golf Club har använts vid olika tillfällen för Open Qualifying och detsamma gäller Erskine och Ranfurly.

Lite längre norrut hittar du Loch Lomond och Carrick on Loch Lomond som är väl värt ett besök. Det öppnades 2007 och designades av Doug Carrick, den kanadensiska arkitekten.

Resa mot Stirling hittar du Stirling Golf Club och Glenbervie, ett utmärkt test av golf. Korsa över floden Forth så blir du återigen bortskämd med valet med Tulliallan, Braehead och Alloa.

Den centrala regionen i Skottland är en annan golfglädje. Du kan spendera ett år på att spela banorna i regionen och aldrig bli uttråkad.

Heartlands Courses, Skottland

Perthshire, Angus, Dundee och Fife

Det finns ingen mening att beskriva hjärtlandsregionen som något annat än ett golfmekka. En lista över världens bästa golfbanor som skulle få de flesta golfare på knä och om du vill spela de bästa golfbanorna, så finns det ingen bättre plats på jorden.

För alla besök i denna region är en bas i St Andrews eller i närheten idealisk. Bara att vara i St Andrews är en golfupplevelse som ingen kunde förneka. Du har den heliga marken för St Andrews Old Course som du kan boka ett år i förväg eller gå in i den dagliga omröstningen. St Andrews Links Trust har också 6 andra banor inklusive den nya Castle Course. Mindre än 3 miles bort har du St Andrews Fairmont och ytterligare 3 miles kommer du att spela Kingsbarns.

In i Perthshire och du har juvelen från Gleneagles med Kings, Queens och PGA Centenary Course värd för Ryder Cup 2014. Låt oss inte glömma hotellet, Gleneagles Resort, som är 5* lyx i det vackra Perthshire -landskapet.

Längre norrut ligger monsteret av Open Championship -golfbanor – Carnoustie – ett helt enkelt otroligt test av golf med hotellet och baren för att återberätta, återuppleva och omvärdera din golfpunkt. Det måste spelas.

Det finns också inlandsparkbanor som Ladybank som förtjänar mycket beröm och inte får glömma Scotscraig, Crail eller Lundin Links. Dessa kurser förbises ofta, men ligger någon annanstans, de skulle vara de bästa kurserna i någon region.

Heartlands är helt enkelt en upplevelse för alla golfare och med så många val är det svårt att göra val. Vi har en djupgående kunskap om regionen, golfbanorna, golfhotellen och hur man gör det till den mest minnesvärda golfresan.

Nordöstra golfbanor, Skottland

Aberdeen & Grampian

Nordöstra Skottland har över 70 golfbanor att välja mellan och det blir mycket press just nu med Donald Trumps nya golfbana på språng.

Över hela regionen hänger kvalitetsgolfbanor på den fantastiska länken. Detta inkluderar Cruden Bay som ligger perfekt bland de böljande sanddynerna. Och så har du Royal Aberdeen och Murcar springande längs kusten. Murcar Links genomförde Challenge Tour -evenemanget 2006 och Royal Aberdeen har varit värd för ett brett utbud av topptävlingar, inklusive Seniors Open 2005, samtidigt som han var den sjätte äldsta klubben i världen. Balgownie -banan är en klassisk länk med 9 hål ut och bakåt som kramar stranden.

Med destillerier och slott överallt, erbjuder regionen ett fantastiskt golfmål antingen för korta golfpauser eller för den långa golfsemestern.

Newburgh-on-Ythan är en annan pärla söder om Aberdeen och får inte glömma Royal Terlair, Peterhead, Fraserburgh eller Duff House Royal.

Nordöstra Skottland kombinerar lysande golf med utmärkt valuta för pengarna. Gästfriheten är utmärkt.

Highlands & Island golfbanor Skottland

Det skotska höglandet erbjuder golfare det där extra speciella. De kombinerar ett oslagbart landskap där det bara blir ett nöje att se ut med golf som utmanar det allra bästa i Skottland.

Inverness är huvudstad i de skotska högländerna och det kombinerar lokal charm med en livlig stad. Nairn, en golfbana ligger bara några mil längre fram på vägen och både Nairn och Nairn Dunbar bör spelas om möjligt. Och låt oss inte glömma Castle Stuart, den nya golforten i högländerna med banan som öppnas igen i april 2010.

Längre norrut har vi vad många anser vara den bästa golfbanan i landet – Royal Dornoch. Anledningen till att den inte finns med på Open Championship Tour beror på långt norra läge och oförutsägbart väder. För bara dödliga golfare som oss – detta är fantastiska nyheter eftersom greenfee är rimliga och klubben behåller den personliga och älskvärda karaktären. Några mil bort kan du också spela Brora, en älskad och beundrad golfbana av dem som vet.

Om du letar efter avlägsen golf, fortsätt norrut och kombinera Orkneys eller till och med Shetlands. Whalsay är Storbritanniens nordligaste kurs.

Landskapet är personligen det bästa i Skottland och arbetar för att komma till västkusten, och för alla golfare som besöker denna region kan du prova att besöka Durness Golf Course. Glöm lyxen av välskötta greener och perfekta lögner, Durness Golf Course erbjuder golf som det hade varit och golf som det kanske borde vara. 9 -hålsbanan har 2 olika tees som gör en 18 -hålskrets och om du älskar golf kommer du helt enkelt att älska det. Par-3 9: e / 18: e slår bollen över Atlanten och utsikten är fantastisk.

Vi har viss expertkunskap om denna region så hör av dig om du letar efter en golfpaus eller golfsemester.

Läs också Utveckla rätt golfswing för kvinnor med golfkonditionsträning